سلام، امیرعلی پیروزبخش هستم و اینجا خبرنامهی دکلانشور، اگر بار اولی هست که این خبرنامه بهدستتون میرسه، پیشنهاد میکنم قبل از هرچیز یک سری به اینجا بزنید تا با دکلانشور بیشتر آشنا بشین.
دکلانشور روی تمامی پادگیرها در دسترس است و شما میتونید هرکجا به پادکست گوش میدید پیداش کنید.
در این قسمت از پادکست دکلانشور، با مسیحمقدم همراه شدیم، کارآفرین و طراح محصول دیجیتالی که خودش رو متخصص هیچی نمیدونه.
خیلی وقت بود که با مسیح حرف نزده بودم، اندکی رودهدرازی کردیم که به جفتمون خیلی چسبید، ازتون دعوت میکنم هدفونهاتون رو توی گوشتون بذارین و گوشهاتون رو به دکلانشور بسپارید.
اصل مطلب
وبرخ
سال ۱۳۸۹ مسیح وبسایتی رو راهاندازی میکنه با تمرکز بر طراحی وبسایت و از اون زمان تا الان به همراه تیمی که همراهش هستند مشغول به کار بر روی پروژههای مختلفی هستند، که پیشنهاد میکنم سری به وبسایتشون (webrokh) بزنید و نمونهکارهاشون رو ببینید و لذت ببرید.
مسیح در طول صحبتمون به چندتا از پروژههای وبرخ هم اشاره کرد که به عنوان مسولیت اجتماعی خودش و تیمش بهشون نگاه میکنه و وبسایتهای خوبی هم هستند شاید به دردتون بخوره.
زومیت : شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزانتر راهنمایی میکند
پونیشا : یک پلتفرم برای برونسپاری پروژهها
ایران تلنت : وبسایت کاریابی و استخدام
پیاده
از اون وبسایتهاییست که اگر تصمیم به گشت و گذار در تهران رو دارین، حتما بهتون پیشنهاد میکنم بهش سری بزنید، بهتون قول میدم که تجربهی جدیدی از تهرانگردی و لذت بردن از این شهر شلوغ در انتظارتون خواهد بود، داستان پیاده رو میتونین اینجا بخونین و باهاش بیشتر آشنا بشید.
سلطان صاحبقران
طبعا قبلهی عالم و سایهی پروردگار، ناصرالدینشاه قاجار (ویکیپدیا) نیاز به معرفی نداره ولی شاید جالب باشه براتون که بدونید، ناصرخان حسابی به عکاسی علاقه داشته، کتابی هم دربارهی این علاقهی ناصرالدینشاه به عکاسی هست که به اسم “ناصرالدین، شاه عکاس” که اگر به تاریخچهی عکاسی در ایران علاقه مند هستید پیشنهاد میکنم ورق بزنیدش.









علی بندری در یوتوب بیپلاس یه قسمت مفصل در بارهی سفر شاهان قاجار به فرنگ داره که بهتون پیشنهاد میکنم حتما این قسمت از بیپلاس رو تماشا کنید.
صدای مشکات
از اونجایی که عاشق موسیقیام و از به اشتراک گذاشتن موسیقی هم بسیار لذت میبرم، در هر قسمت چند قطعهی موسیقی هم پخش خواهم کرد و اینجا هم با شما به اشتراک میگذارمشون که اگر دوست داشتید بازهم بهشون گوش کنید.
سفر با کولهپشتی در ایران
مسیح برامون تعریف کرد که در دوران کرونا از فرصتی که براش پیش اومده بود و میتونسته دورکاری کنه استفاده کرده و رفته سراسر ایران رو گشته و عکاسی کرده وعکسهای جالب هم گرفته، گوشههای از این سفر پرماجرا رو ببینیم:






آنسل آدامز و گروه اف۶۴
اواسط صحبتمون خیلی ریز به آنسل آدامز(ویکیپدیا) اشاره کردم، اما هیچوقت نمیشه به آدامز ریز اشاره کرد، تاثیری که او و گروهی از عکاسان همنسل او روی هنر عکاسی گذاشتند غیر قابل انکار است، او در سال ۱۹۳۲ به همراه شش عکاس دیگر مثل ادوارد وستون در سانسفرانسیسکوگروهی را شکل دادند بهنام f/64 (ویکیپدیا).
این گروه نام خودشون رو از تنظیمات دیافراگم دوربینهای عکاسی گرفتند. f/64 یک تنظیم دیافراگم است و بیانگر این است که ورودی نور به دوربین در بسته ترین و تنگترین حالت ممکن است و دامنهٔ عمق میدان بسیار بزرگ است. این تنظیمات باعث میشود تا تمام اجزای تصویر، از نزدیک تا دور، به طور همزمان و با وضوح زیادی دیده شوند.
این گروه عکاسان به استفاده از این تنظیمات معتقد بودند که این روش به آنها اجازه میدهد تا تصاویر با کیفیتی بالا و با جزئیات دقیق از طبیعت را ثبت کنند. انتخاب نام اف۶۴ نمادی از دقت و دقت فنی بالای این گروه از عکاسان بود.






آدامز بدون شک یکی از بزرگترین عکاسان تاریخ عکاسی محسوب میشه، از دوست عزیزم CHAT GPT خواستم یه توضیح مختصری دربارهاش برام بنویسه، که خب ایراد زیاد داشت و مجبور شدم دستی به سر و رویش بکشم که اگر دوستداشتید بیشتر باهاش آشنا بشید میتونه شروع خوبی باشه برای کنجکاوی بیشتر شما.
آنسل آدامز ، معروفترین عکاس مناظر طبیعی آمریکایی و یکی از بزرگترین عکاسان تاریخ عکاسی است. آدامز تصاویر طبیعی آمریکایی را با دقت و زیبایی فراوان به تصویر میکشید.
آدامز در دوران جوانی علاقهی شدیدی به طبیعت و کوهنوردی پیدا کرد و این علاقه تأثیر بزرگی در انتخاب حرفهاش انجامید و به مرور زمان با استفاده از تکنیکهای خاص خود در عکاسی به شهرت رسید.
تصاویر وی از مناظر طبیعی آمریکا، به خصوص تصاویری از کوهستانها و جنگلها، به دلیل جزئیات زیبا و عمق میدان زیاد توجه علاقهمندان به عکاسی طبیعت را به خود جلب کرد
آدامز همچنین فعالیتهای حفاظتی و محیطزیستی داشت و از طریق عکاسی به جلب توجه به مسائل محیطزیستی کمک کرد. وی عضو گروه گزینشی گروه اف۶۴ بود و به توسعهٔ تکنیکهای عکاسی با دقت بالا و استفاده از دیافراگمهای کوچک برای دستیابی به عمق میدان بزرگ کمک کرد.
نقطهی طلایی و ترکیببندی
دربارهی ترکیببندی، نسبت طلای و قانون یکسوم در عکاسی، معماری و طراحی رابط کاربری صحبت کردیم، نمونههایی از ترکیب بندیهای رایج رو اینجا میتونید ببینید:







ساحل انزلی
من هر قسمت از مهمان پادکست خواهش میکنم که یکی از عکسهایی که گرفته و خیلی دوست داره رو برام بفرسته تا به عنوان پوستر اون قسمت ازش استفاده کنم، مسیح عکس زیر رو برام فرستاده و داستان اون روز رو هم برامون تعریف کرد، در ادامه میتونید بقیهی عکسهایی که از اون اسکلهی قدیمی گرفته رو هم ببینید.






پرترههای رازآلود
چندتا از پرترههای علی سبوکی اینجا هست ولی ولی حتما بهتون پیشنهاد میکنم اینجا بقیهی پرترههاش رو هم ببینید.



موزیک در خدمت احساس با حامد ماهوتی
جتپک و ماکان اشگوری
سراسرنما یا پانوراما
پانوراما (ویکیپدیا) به عکسی گفته میشه که درنتیجهی کنار هم قراردادن تعدادی عکس درست شده است.
در طول این قسمت مسیح بارها به یاهو۳۶۰(ویکیپدیا) و وبسایت 1x.com اشاره کرد، یاهو۳۶۰ که سال ۲۰۰۹ به کار خودش پایان داد و به تاریخ پیوست ولی اگر به عکس و عکاسی علاقهدارین پیشنهاد میکنم حتما سری به این وبسایت بزنید و از دیدن عکسهای با کیفیت لذت ببرید، اطمینان دارم که پشیمان نخواهید شد.
وابیسابی (Wabi-sabi)
وابیسابی (ویکیپدیا) یک مفهوم ژاپنیه که به یک نگرش فلسفی در زندگی اشاره میکنه، ویکیپدیای فارسی خیلی خوب و مفصلی هم داره اگر براتون جالبه که بیشتر دربارهی این روش نگاه به زندگی بدونید.
از ونسان ونگوگ تا گاراژ بیل گیتس
از مسیح خواستم تا عکس معروف مورد علاقهاش رو برامون توصیف کنه، مسیح هم نقاشی تراس کافه در شب (ویکیپدیا) رو از ونگوگ رو انتخاب کرد.
برای اینکه برای مسیح توضیح بدم که منظور از عکس معروف چیه، دوتا عکس معروف رو مثال زدم عکس اول عکسی بود از جو رزنتال (ویکیپدیا) که سربازان آمریکایی در حال افراشتن پرچم ایالات متحده رو به تصویر کشیده که بعدها مجسمهی یادبودی هم از روی همین عکس در ویرجینیا ساخته شده.

عکس دوم مربوط است به روز پیروزی در میدان تایمز (ویکیپدیا)، بوسهای تاریخی که آلفرد آیزنشتت در روز پیروزی بر ژاپن (۱۴ اوت ۱۹۴۵) و در میدان تایمز ثبت کرده، نکتهی جالبی که دربارهی این عکس نظر من رو به خودش جلب میکنه اینه که عکاس دیگری هم به نام ویکتور یورگنسن همزمان از همین لحظه عکاسی کرده است، و با مقایسهی این دو عکس متوجه نقش بسیار مهم زاویه و جایگیری عکاس در هنگام عکاسی میشوید، عکس اول میدان تایمز را در پسزمینه نشان میدهد وبه بیننده این اجازه رو میده که حال و هوای اون لحظه رو بهتر درک کنید و بتونه خودش رو اونجا و در اون لحظه تصور کنه اما در عکس دوم ما نمایی بسته از بوسهی ملوانی را در خیابانی شلوغ میبینیم.
و در نهایت مسیح این عکس از بیلگیتس (ویکیپدیا) که در گاراژ خونشون گرفته اشاره کرد و از تاثیری که این عکس روش گذاشته برامون گفت.




کرهشو ۱۳۹۱- ۱۳۹۷
کرهشو برنامهای بود که من به همراه دوستانم تولید و روی یوتوب منتشر میکردیم، اون سالها یوتوب به این اندازه که الان در ایران مخاطب داره و شناختهشدهاست نبود اما با استقبال خوبی از سمت مخاطبانش روبهرو شد و ما دو فصل دیگه هم در ادامه تولید کردیم، اما متاسفانه به دلایل مختلف زیادی ازجمله سربازی و مهاجرت من دیگه نتونستیم ادامه بدیم. هنوز هم گاهی میرم و ویدیوهاش رو نگاه میکنم و خاطرههای گذشته رو زنده میکنم.
کلام آخر
بینهایت سپاسگزارم که دکلانشور رو دنبال میکنید و زمان گذاشتید و تا انتها این خبرنامه رو خوندید، ممنون میشم اگر پیشنهاد یا انتقادی دارین حتما برام بنویسید، میخونمشون و بهم برای ادامه دادن انرژی میده.
به امید صلح، به امید آزادی
امیرعلی پیروزبخش