سلام، امیرعلی پیروزبخش هستم و این پنجمین خبرنامهی دکلانشور است.
اگر اولین بار هست که خبرنامهی دکلانشور بهدستتون میرسه، پیشنهاد میکنم قبل از هرچیز سری به اینجا بزنید تا با دکلانشور بیشتر آشنا بشین.
پادکست دکلانشور روی تمامی پادگیرها در دسترس است و شما میتوانید هرکجا به پادکستهاتون گوش میدید پیداش کنید.
در این قسمت از پادکست دکلانشور، با نگین نصیری (اینستاگرام) همراه شدیم، برامون تعریف میکنه که چطوری از روزنامهنگاری، خبرنگاری و نجاری به کافهداری و مارکتینگ و در نهایت مشاوره دادن به کسبوکارها رسیده و چطور عکاسی در پیشبرد هرچه بهتر این پروژه ها به کمکش اومده.
اصل مطلب
حیاط شمارهی ۶۵
اگر تهران زندگی میکنید و تا به حال توی حیاط شمارهی ۶۵، زیر درخت چای نخوردید، حتما بهتون پیشنهاد میکنم یه سر به اینستاگرامشون بزنید، بقیش با خودتون. (اینستاگرام کافه حیاط شماره ۶۵)
دختران نجار
ماجرای نگین و شقایق و استودیو آن (اینستگرام) رو هم میتونید اینجا (راز ۲ دختر نجار ایرانی / رد ویزای آمریکا به نفع ما شد) و یا اینجا ( گفتوگو با دو دختر روزنامهنگار که نجار شدند! ) کامل بخونید. یا اگر هم حوصله خوندن ندارید، نگین مصاحبهای داره با پادکست کارنکن، من که از شنیدنش لذت بردم.
جادوی ظهور و دوربین SLR
اینروزها، روزهای حکمرانی دوربینهای بدون آینه (Mirrorless) است، اما دوربینهای SLR سالهاست که همراه عکاسها هستند. باید روی ویرگول درباره انواع دوربینهای عکاسی توضیح کامل بنویسم، اگر حوصله کنم البته، ولی تا قبل از اون از دوست خوبم GPT خواستم که یه توضیح مختصری برامون بنویسه.
دوربین SLR (Single-Lens Reflex) نوعی دوربین عکاسی است که از یک لنز تک استفاده میکند. در این دوربین، یک آینه متحرک در قسمت پایین دوربین قرار دارد که نور را به سمت یک پنجره دید (پریزما) هدایت میکند. در حین عکسبرداری، آینه بالا میرود و نور مستقیماً به حسگر تصویر (فیلم یا سنسور دیجیتال) میرسد.
یکی از ویژگیهای بارز دوربین SLR قابلیت دیدن مستقیم تصویر از طریق لنز است که به عنوان "دید زنده" شناخته میشود. این ویژگی به عکاس این امکان را میدهد که قبل از عکسبرداری، تصویر را در واقعیت مشاهده کرده و تنظیمات را بهبود دهد. از آنجایی که این دوربینها از یک لنز تک استفاده میکنند، عوارضی که از تفاوت در زاویه دید لنزها بوجود میآیند نیز به حداقل میرسد.
این اتفاق جادویی ظهور نگاتیو و چاپ عکس آنالوگ، یکی از لذتبخشترین اتفاقهاییست که یک عکاس شانس این رو داره که تجربه کنه، اگر دوست دارین از سیر تا پیاز ظهور فیلم و چاپ عکس رو ببینید، ویدیوی زیر خیلی زیبا توضیح میده قضیه از چه قراره.
مجسمهی چوبی
وقتی به حرفهای یک مجسمهساز که نجار شده گوش میدیم، بیراه نیست که آهنگ مجسمهی چوبی از میگرن اسکوئر، با صدای سارا بیگدلی شاملو رو هم گوش بدیم.
CANON AE-1 (ویکیپدیا) , Nikon D80 (ویکیپدیا)


گالری گردی وار








اینبار از هوشمصنوعی بینگ خواستم که برامون از سیفالله صمدیان (ویکیپدیا) و تصویر سال بگه:
سیفالله صمدیان، عکاس، فیلمساز و فیلمبردار ایرانی است. او در سال ۱۳۳۲ در ارومیه به دنیا آمد. در سال ۱۳۴۷ و در عنفوان جوانی، در ۱۵ سالگی، برنده نخست مسابقات سراسری عکاسی کشور شد و سه سال بعد، برای تحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دانشگاه تهران رفت.
وی در سالهای شروع جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹، در خبرگزاری جمهوری اسلامی، مسئولیت واحد عکس آن را عهدهدار بود و در همان زمان، بانک عکس را در تنها خبرگزاری وقت ایران راهاندازی کرد. او همچنین تدوین نخستین فیلم خبری از عملیات بیتالمقدس را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است.
او همچنین بنیانگذار و دبیر جشن تصویر سال است که یک رویداد غیردولتی در حوزه هنرهای تجسمی ایران است و هرساله در اسفندماه برگزار میشود. این جشنواره توسط مجله تصویر هرساله در اسفندماه در کلیه فضاهای نمایشگاهی خانه هنرمندان در چهار رشته عکاسی، گرافیک، کاریکاتور و فیلم برگزار میشود.
دربارهی گالری سیحون اینجا بیشتر بخوانید و اگر هوشنگ سیحون (ویکیپدیا) رو نمیشناسید حتما بیشتر کنجکاوی کنید و با این معمار برجستهی ایرانی بیشتر آشنا بشید.


ابراهیم حقیقی (ویکیپدیا) و پرویز کلانتری (ویکیپدیا) هردو از اون دسته هنرمندهایی هستند که اگرهم نشناسیدشون، آثارشون رو حتما دیدید و اما خودتون خبرندارید.






یکایکسنقطهکام (1x.com)
بعد از قسمت قبل پس از مدتها رفتم و سری به وانایکس زدم، فضای حال حاضر این وبسایت با چیزی که قبلا بود خیلی فرق میکنه، ولی بازهم عکسهای خیلی خوبی رو میتونین اونجا پیدا کنین.
یک خیابان، دوعکاس (پاییز ۱۳۹۱)
این روزها دست همۀ ما گوشی موبایل است و می¬توانیم به راحتیِ تلفن حرف زدن و حتی راحت¬تر از آن، از دنیای اطرافمان عکس بگیریم. این اتفاق اگر چه به مذاق بعضی از عکاسان خوش نیامده اما در دنیای بزرگ امروز، بخواهیم و نخواهیم عکاسی با موبایل جای خودش را پیدا کرده است.
امروزه شبکه های اجتماعی مانند Instagrm کاری کرده اند که حس کنیم سر یک سفرۀ بزرگ نشسته ایم و داریم با تمام آدم¬ها، از هر نژاد و زبانی اختلاط می¬کنیم و زندگی خودمان را با آن¬ها تقسیم می¬کنیم تا ببینیم چطور میز صبحانه¬مان دقیقا شبیه میز صبحانه یک پسر سیاه پوست امریکایی است که با چندین ساعت اختلاف همان میزی را چیده که ما چیده¬ایم.
و اما این نمایشگاه، یک نمایشگاه حرفه¬ای عکاسی نیست. در آن خبری از رقم¬های میلیونی و قاب¬های چندین متری نیست. اینجا نگاه ماست به تهرانمان، به ولیعصر، بلندترین خیابان خاورمیانه که جنوب تهران را به شمال آن وصل کرده است و کم پیدا می¬شود که کسی از این خیابان خاطره¬ای نداشته یا قدمی در آن نزده باشد. ما اینجا خاطره¬ها را ثبت و نصب دیوار کردیم. با راحت¬ترین راه ممکن، با همین موبایلی که الآن بدون استفاده در جیب شماست.مهسا نعمت . نگین نصیری
مهر ماه ۱۳۹۱
با تشکر از اپل و Live Photo
محمود کلاری (IMDB)
محمود کلاری (ویکیپدیا) و (بیوگرافی) انسان درجهیک، در کار و در رفتار، آدم لذت میبره واقعا وقتی که گوش میده به حرفاش، کارنامهی حرفهایش هم خودش گویاست، وقتی که فیلمی که گرفتی اسکار برده دیگه شکی در خفن بودنت نیست.
مینیاتور یا نگارگری
به نظرم هرچه بیشتر باید به مینیاتور یا نگارگری پرداخت، حالا هرجور که شدنی باشه، مثلا در ادامه من پیشنهاد میکنم سری به ویکیپدیای کمالالدینبهزاد بزنید و لینک پس از لینک برید به اعماق نگارگری که دنیای خیلی قشنگیه.

آقایمینیاتور
من واقعا این پروژهی مِسترمینیاتور رو خیلی دوست داشتم و همیشه از دیدن ایده و خلاقیتی که پشتش هست لذت بردم.







جنگ ویتنام
دربارهی نقش و اهمیت عکاسی در زندگی بشر صفحهها میشه نوشت، اما این دو عکس به جنگ ویتنام (ویکیپدیا) پایان دادند، درواقع این دو عکس جلوی کشتهشدن بیشتر انسانها را در ویتنام گرفتند اما متاسفانه انگار قرار نیست جنگ بین بشر به تاریخ تبدیل بشه و قراره همیشه همراه بشر بمونه، هربار بهانهای تازه پیدا میشه تا با اون گلولههای بیشتری مصرف شود.
ادی آدامز (ویکیپدیا)
ژنرال آن ویت کنگی را کشت، من هم ژنرال را کشتم، با دوربینم. هنوز هم عکاسی قویترین سلاح جهان است. مردم به عکاسان اطمینان دارند اما آنان به مردم دروغ میگویند، البته بدون دستکاری. آنها تنها نیمی از حقیقتاند......چیزی که عکاسها نمیگویند این است که اگر شما در آن لحظه، در آن مکان در آن روز حساس بودید و آن فرد را پس از آنکه یکی، دو تا یا سه تا آمریکایی را کشته میگرفتید چه میکردید؟



نیک اوت (ویکیپدیا)
مقالهی یورونیوز هم دربارهی این عکس خیلی جالب بود: پنجاه سال پس از ثبت تصویر «دختر ناپالم» در ویتنام؛ عکاس و دختر قربانی از آن روز میگویند
استیو مککری (وبسایت شخصی) (ویکیپدیا) و دختر افغان (ویکیپدیا)
یک ویدیو همراه این مقالهی نشنالجئوگرافیک هست که اگر میشد اینجا میذاشتمش ولی ازتون دعوت میکنم اول اون ویدیو رو ببینید و مقاله رو بخونید و بعد اگه هنوزم دوست داشتید بیشتر ببینید دربارهی ماجرای پیدا کردن شَربَتگُل زمانی بدونید، پلیلیست دارن جناب مککری روی یوتوبشون از کل پروسهی پیدا کردن دخترافغان، فقط با یک عکس.
کلام آخر
بینهایت سپاسگزارم که دکلانشور رو دنبال میکنید و زمان گذاشتید و تا انتها این خبرنامه رو خوندید، امیدوارم که چیز جدیدی بهتون اضافه شده باشه و لذت برده باشید.
یه عذرخواهی هم بکنم از کسایی که این قسمت رو شنیدند و تا الان در انتظار خبرنامه مانده بودند، هدف بر اینه که این اتفاق دیگه پیشنیاد، باز هم ممنونم از صبر و حمایتتون.
به امید صلح، به امید آزادی
امیرعلی پیروزبخش